Előfizetői tartalom

Elbukott az amerikai javaslat, ami súlyosbította volna az európai gázválságot

Portfolio
Mivel néhány demokrata szenátor végül megfogadta a Fehér Ház kérését, így nem lett meg a szükséges 60 fős többség a Szenátusban amögé a javaslat mögé, ami súlyos szankciók kivetésére kötelezte volna Joe Biden amerikai elnököt az Északi Áramlat 2 gázvezetékre és így súlyosbította volna az európai gázválságot a gázárak további felverésével.

A Ted Cruz republikánus szenátor által szorgalmazott szankciós javaslatot végül egy kivételével az összes republikánus szenátor, illetve 6 demokrata is támogatta, és végül 55:44 arányban támogatták a javaslatot, de az elbukott, mert nem lett meg a szükséges 60 fős támogatás. Amint tegnapi beharangozó anyagunkban rámutattunk: a Fehér Ház komoly erőket mozgatott meg azért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés