Előfizetői tartalom

Keményen beleszálltak európai vezetők a Gazpromba: direkt visszafogja a gázszállításokat, új eljárást kaphat a nyakába

Portfolio
Ritka dolog történt csütörtökön az Európába irányuló orosz gázszállítások témájában: két nagyon magas rangú európai döntéshozó is nyíltan kimondta, hogy az oroszok szándékosan szállítanak kevesebb gázt Európába, mint amennyit tudnának, hogy ezzel torzítsák a piaci viszonyokat, illetve felhajtsák az árakat. Lehet, hogy emiatt a Gazprom megint versenyjogi eljárást kap a nyakába, miközben sorozatban 25. napja a szokásossal ellentétben visszafelé, kelet felé folyik a gáz a Jamál-Európa gázvezetéken.

Az általában nagyon fegyelmezetten nyilatkozó uniós versenyjogi biztos, a dán Margrethe Vestager szokatlanul élesen fogalmazott az elégtelen orosz gázszállítások ügyében csütörtökön újságírók egy szűk körének, amikor azt mondta a Politico összefoglalója szerint: Nagyon elgondolkodtató, hogy egy cég a növekvő keresletre a kínálat korlátozásával válaszol. Ez elég...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés