Előfizetői tartalom

Új gázbeszerzési lehetőség nyílhat Magyarországnak Románia felől

Portfolio
Még az idei első félévi parlamenti ülésszak alatt meg fogják változtatni a romániai tengeri gázkitermelésre vonatkozó adózási szabályokat, ami így sok év után végre megnyithatja az utat a Fekete-tengeri gázkitermelés előtt – derült ki a román energetikai miniszter Reutersnek adott pénteki nyilatkozatából. Ez pedig akár Magyarország számára is új, releváns gázbeszerzési forrás lehet majd, hiszen mielőtt a 15 éves orosz gázszerződést tavaly ősszel megkötötte volna a magyar kormány, évekig bízott a Fekete-tengeri új gázkitermelés megindulásában.

Virgil Popescu energetikai miniszter a hírügynökségnek azt mondta: az új hárompárti román koalíciós kormány megállapodott abban, hogy még az idei első fél évben lépni fog a tengeri gázkitermelést súlyosan korlátozó, 4 éve meglévő adónem kérdésében, és cserébe azt várja, hogy a gázkitermelésről a végső befektetői döntések év végéig szülessenek meg (ne csússzanak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés