orvos maszk koronavírus kórház getty stock
Gazdaság

Ideje elővenni azokat a maszkokat, amik a leginkább védenek

Portfolio
Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja (CDC) pénteken felülvizsgálta a Covid-19 elleni védekezéshez szükséges maszkok viselésére vonatkozó amerikaiaknak szóló útmutatását, és a "lehető legjobban védő maszk viselését" ajánlja, ugyanakkor nem tartja szükségesnek az N95-ös maszkok országos használatát- írja a Reuters.

Az amerikai járványügyi hivatal arra kéri az amerikaiakat, hogy viseljék a "lehető legjobban védő maszkot, olyat, ami jól illeszkedik."

Joe Biden elnök csütörtökön közölte, hogy a szövetségi kormány azt tervezi, hogy "kiváló minőségű maszkokat" bocsát az amerikaiak rendelkezésére ingyenesen. Egy másik lépésként a Fehér Ház pénteken közölte, hogy a kormány még ebben a hónapban megkezdi 500 millió Covid-19 teszt ingyenes kiszállítását az amerikaiaknak.

A CDC bejelentése szerint inkább maszkok viselésére ösztönöznék az amerikaiakat, mintsem a legmagasabb szintű arcvédő viselésére, de azt is kijelentették, hogy a "laza szövésű szövetből készült termékek nyújtják a legkevesebb védelmet. Az N95-ös maszkok használata megfontolható olyan helyeken, mint a tranzit " vagyis amikor nagyobb védelemre van szükség".

"A maszk viselése kritikus közegészségügyi eszköz a járvány terjedésének megakadályozására, és fontos megjegyezni, hogy minden maszk jobb, mint a maszk hiánya" - tette hozzá a CDC.

Az Egyesült Államokban naponta körülbelül 1800 koronavírusos halálesetet és 780 000 új fertőzést regisztrálnak - ez a legtöbb a világon -, valamint rekordszámú kórházi beteget kezelnek.

A CDC tavaly májusban jelentette be, hogy a teljesen beoltott emberek levethetik a maszkokat, mivel a megbetegedések akkor már csökkenő tendenciát mutattak. Júliusban azonban azt mondták, hogy a teljesen beoltott embereknek is maszkot kell viselniük a fedett nyilvános helyeken azokban a régiókban, ahol a Covid-19 gyorsan terjed. A CDC ezen a héten közölte, hogy jelenleg az USA megyéinek 99,5%-ában érvényes a maszkhasználati ajánlás.

Címlapkép: Getty Images

elemző
francia ország koronavírus járvány hullám omikron
kariko katalin
who getty stock
feher haz
auchan
antony blinken
horvátország zászló

MNB Intézet A fánk-hatás

A pandémia alaposan megbolygatta az ingatlanpiaci folyamatokat. Két kutató arra a kérdésre kereste a választ, hogy...

Online előadás
Hosszú távú portfólió építés ETF-ek segítségével, osztalékrészvények, gyorsnövekedésű részvények.
Ajándék ötlet
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2022. február 22.
Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től
2022. február 24.
Private Investor Day 2022
2022. április 6.
Agrárium 2022
auchan