Előfizetői tartalom

Oroszi, Szekanecz, Jakab: kritikus problémákat okozhat a futótűzként terjedő omikron

Portfolio
Oroszi Beatrix, Jakab Ferenc, Szekanecz Zoltán voltak a vendégek a KOVIDők nevű Facebook oldal eseményén, ahol kifejtették véleményüket a koronavírus-járvány újabb hullámról, a várható trendekről, a negyedik oltásról és kiemelten az omikron variánsról. Ez a variáns futótűzként terjed, 2022 első hetében gyakorlatilag az egész országra kiterjedt, minden megyében nő a fertőzések száma. A fertőzés számos szektorban okozhat ellátási problémákat, ezért a szakértők szerint a járvány leküzdésében jelentős szerepe van a társadalmi felelősségvállalásnak és összefogásnak.

Mi az előrejelzés, mire számítsunk az ötödik hullámban? Miben más az omikron az eddigi variánsokhoz képes? Oroszi Beatrix, a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központjának megbízott igazgatója a beszélgetés elején ismertette, hogy minden variáns, így az omikron esetében is három alapvető tulajdonságot vizsgálnak, amikor megjelenik. Az egyik a terjedési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés