Előfizetői tartalom

Szijjártó Péter: Paks II.-vel és a naperőművekkel önellátó lesz Magyarország a villamos energia terén

Portfolio
Magyarországon a megtermelt villamosenergia fele ma Pakshoz kötődik és Paks II megépülésével, illetve a folyamatban lévő napenergia-beruházásokkal együtt „majd elmondhatjuk magunkról, hogy hazánk teljes mértékben önellátóvá vált a villamosenergia területén” – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági miniszter, aki Süli János paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszterrel együtt látogatást tett a paksi létesítményben.

Szijjártó a látogatáshoz kapcsolódó Facebook-posztban az elszálló gáz- és áramárakra utalva megjegyezte: „Az elmúlt időszak bebizonyította, hogy bármikor felléphetnek válsághelyzetek az energiaellátás területén. Az is világos, hogy ilyenkor azok az országok vannak biztonságban, akik nagyrészt vagy teljesen fedezni tudják az energiaszükségletüket.” A tárcavezető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés