Előfizetői tartalom

Megjöttek a kedd reggeli magyar koronavírus-adatok

Portfolio
Az elmúlt 24 órában 6851 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Magyarországon a kedd reggeli jelentés szerint, ami duplája az egy héttel ezelőtti adatnak. A fertőzéssel összefüggésben elhunyt 94 beteg, ez egy hét alatt 36%-os növekedésnek felel meg. A friss adatok alapján azt mondhatjuk, hogy az omikron-járványhullám - mivel egész Európában nálunk a leglazábbak a védelmi intézkedések - új lendülettel terjed az országban, feltételezhetően több hazai régióban is beindult a fertőzés gyors terjedése. Ami pedig nagyon elgondolkodtató: már most negatív fordulat következett be a halálozásokban és a kórházban ápolt betegek száma is emelkedésnek indult. Közben a mintavételek pozitivitási rátája már most meghaladja a negyedik hullámban látott értéket.

A 6851 fős napi új esetszám több mint duplája a múlt keddi adatnak (3382 fő), ami azt jelzi, hogy az omikron variáns által kiváltott és dominált ötödik járványhullám nem csillapodik, sőt, feltehetően most indul be vidéken is a járvány terjedése. Az új fertőzöttek magas száma miatt a járványgörbe (új esetek 7 napos mozgóátlagából számított mutató) december 8. óta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés