Előfizetői tartalom

Rendkívüli lépésekkel avatkozna be az energiaárak elszállásába a brit és az olasz kormány

Portfolio
Radikális beavatkozást mérlegel a brit kormány az árampiacon azért, hogy a lakosság csak tompítottan érezze meg az elszállt gázárak áramárakra gyakorolt hatásait - tudta meg a Financial Times. Közben a Reuters információi szerint az olasz kormány azt mérlegeli, hogy a stratégiai gáztartalék felhasználásával tompítsa a magánszektor felé a durva gázár-kilengéseket.

Éppen tegnapi európai körképünkben mutattuk be, hogy az öt legnagyobb gazdaságban eddig milyen kormányzati intézkedések születtek és amint jeleztük: a brit kormány eddig eléggé fukar volt, jórészt rábízták a piaci erőkre az energiaárak kérdését, de a Financial Times friss információja ebben radikális változást sugall. A cikk szerint az energiaszolgáltatók egy olyan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés