Előfizetői tartalom

Beszabályozni a metaverzumot? Törhetik a fejüket a jogászok

Portfolio
Margrethe Vestager, az EU digitális ügyekért felelős versenyjogi biztosa szerint kifejezetten fontos lenne, hogy az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő metaverzum koncepciójának jövőbeli működését alaposan megvizsgálják a szabályozók, a mindenre kiterjedő virtuális valóság létrehozására irányuló tervek ugyanis új kihívások elé állítják a trösztellenes szabályozókat.

A metaverzum új piacokat és eddig nem létező üzletágakat fog létrehozni. Lesz olyan piac, ahol valaki erőfölénnyel rendelkezhet - fogalmazott Vestager a Politiconak adott interjújában nemrég. Hozzátette: "Olyan dolgok történnek, amelyeket tudnunk kell nyomon követni". A digitális világok koncepcióján belül bár a Facebookból lett Meta hozakodott elő eddig a legambiciózusabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés