Előfizetői tartalom

Hamarosan nem Matolcsy György lesz a legjobban fizetett állami tisztségviselő

Portfolio
Tavasztól Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke lesz az állami tisztségviselői bértoplista élén 5,2 millió forintos havi fizetésével - írja a 24.hu. Ezzel Matolcsy György MNB-elnök 5 millió forintos fizetése a második helyre szorul, a következő években több más állam intézményvezető bére lehagyhatja a jegybankelnökét.

A lap felidézi, hogy Matolcsy György fizetése 2016-ban ugrott meg, egy képviselői módosító javaslat eredményeképp ugrott 2,2 millió forintról 5 millióra a havi kereset. Domokos László bére 2019-ben nőtt nagyot, amikor a bruttó átlagkereset kilencszerese helyett annak 16-szorosában állapították meg a javadalmazását. Ezzel 2,6 millió forintról közel 4 millióra nőtt a havi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés