Előfizetői tartalom

Február 15-től a védettségi helyett oltási igazolvány lesz – Íme, a részletek

MTI
|
Portfolio
Február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány, így akkortól csak azoknak lesz érvényes az igazolványuk, akik oltottak – hívta fel csütörtök késő esti közleményében a figyelmet a Kormányzati Tájékoztatási Központ, amivel párhuzamosan meg is jelent a Magyar Közlönyben a 13/2021-es terjedelmes kormányrendelet. A változások tervét egyébként már múlt héten bejelentette a kormány, és ez alapján már akkor kiszámoltuk, hogy magyarok millióinak védettségi igazolványa válhat érvénytelenné, ha nem lépnek időben.

A szabályváltozások lényegét a KTK csütörtök esti közleménye az alábbiakban így foglalta össze: Oltatlan személy, fertőzésen való átesettség esetén sem lesz jogosult az oltási igazolványra, az esetleg jelenleg meglévő fertőzésen átesettségre kiadott védettségi igazolványa pedig elveszíti érvényességét. Az igazolvány a második oltást követően hat hónapig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés