Előfizetői tartalom

Nem értettek a szép szóból a lengyelek, fizetési felszólítást küldött nekik az Európai Bizottság

MTI
Miután néhány napja már előrevetítette az illetékes uniós biztos a lépést, fizetési felszólítást küldött szerdán Lengyelországnak az Európai Bizottság, mert nem tett eleget az Európai Unió Bíróságának a lengyel legfelsőbb bíróság fegyelmi kamarájának működése ügyében hozott döntésének - erősítette meg Christian Wigand, az Európai Bizottság illetékes szóvivője csütörtökön.

Az Európai Unió Bírósága július közepén hozott ítéletében napi egymillió eurós pénzbüntetést rótt ki Lengyelországra, mivel a varsói kormány - a bíróság rendelkezésével szembemenve -, nem függesztette fel a legfelsőbb bíróság fegyelmi kamarájának működését. Az Európai Unió Bírósága szerint a bírói jogsértések kiküszöbölésére létrehozott lengyel fegyelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés