Előfizetői tartalom

Összegyűjtötte a 200 ezer aláírást az ellenzék a két népszavazási kérdésben

Portfolio
Az Egységben Magyarországért néven induló ellenzéki pártok összegyűjtötték a két népszavazási kezdeményezéshez szükséges 200 ezer aláírást. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely közösen számolt be arról, hogy kérdésenként 235 ezer aláírást gyűjtöttek. Ez azt jelenti, hogy idén a kormány által kezdeményezett népszavazás mellett a 270 napos álláskeresési járadék, illetve a Fudan Egyetem kapcsán is dönthetnek a választópolgárok.

A Karácsony Gergely főpolgármester által 2021 júliusában beadott öt népszavazási kezdeményezésből kettőt hitelesített 2021. augusztus végén a Nemzeti Választási Bizottság. Az alábbi kérdéseket decemberben a Kúria is hitelesítette: Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen? Egyetért-e Ön azzal, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés