Előfizetői tartalom

Tovább zsákolja az államadósságot az ÁKK

Portfolio
Aukciókat tartott ma az Államadósságkezelő Központ, az eredményen érződik, hogy továbbra is szívesen von be forrást az adósságkezelő, akár a meghirdetett mennyiségen túl is. Ennek oka lehet, hogy rövid távon az állam likviditási helyzete a megszokottnál feszítettebb lesz. Az óriási őszi devizakötvénykibocsátás ellenére az állam likvid tartaléka (a kesz-állomány) már nem különösebben magas, és az év eleje a masszív költségvetési kiköltekezés jegyében zajlik majd.

Az egyéves lejáratú, D221228 sorozatból az ÁKK 30 milliárd forint névértékű papírt kínált fel az elsődleges forgalmazóknak. A kereslet 65,56 milliárd forint volt, így a lefedettség 219% lett. Az ÁKK a keresletre reagálva az eredetileg meghirdetett mennyiségnél többet, 37,5 milliárd forintnyi ajánlatot fogadott be. Az értékesített papírok hozama 4,05% és 4,2% között szórt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés