Előfizetői tartalom

Elszállt itthon a paradicsom ára az energiaárak robbanása miatt, tarolhat az olcsóbb import

Portfolio
Az elszálló áram- gáz- és műtrágya árak komoly kihívásokat okoznak a magyar, holland és lengyel zöldségtermesztési ágazatban, és ezek vezettek oda, hogy míg december elején 530 forint volt a paradicsom kilója a budapesti nagybani piacon, mostanra 830 forintra ugrott, az importparadicsom átlagára pedig 392 forintról szintén 56%-kal drágult 612 forintra – derül ki az Index körképéből.

A lapnak Gubacsi Péter, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) alelnöke többek között arról beszélt, hogy hektikusan mozgó, és összességében rendkívüli magasságokban tartózkodó európai energiaárak miatt gyakorlatilag naponta változik, hogy mennyiért tudnak energiát vagy műtrágyát venni. Ezért arra tettek javaslatot a kormánynak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés