Előfizetői tartalom

WHO: 9 hét alatt több omikronost jelentettek, mint ahány koronavírusos beteget 2020 egészében

Portfolio
A WHO-vezér szerint kritikus ponthoz ért a világ a koronavírus-járványban, összefogásra szólította fel a világ országait a járvány legyőzése érdekében. Mindeközben azt is elárulta, hogy amióta kicsivel több mint kilenc héttel ezelőtt először felütötte fejét az omikron variáns, több mint 80 millió koronavírusos esetet jelentettek, ami több, mint a 2020 egészében jelentett koronavírusos esetszám a világban.

A The Guardian tudósítása szerint Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO vezére arról beszélt egy genfi vezetői megbeszélésen, hogy veszélyes lenne azt feltételezni, hogy az omikron az utolsó variáns, ami megjelent és, hogy a világ az utolsó koronavírus-hullámot éli. Ugyanakkor szerinte idén a világ már maga mögött tudhatja a pandémia akut fázisát, ha a vakcinákat és a tesztelési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés