Előfizetői tartalom

Kritikus ukrán gázhelyzetben megint segítő kezet nyújt a magyar rendszerüzemeltető

MTI
|
Portfolio
Miután karácsonykor naponta garantált gázszállításról kötött megállapodást Magyarország Ukrajnával, ma arról érkezett hír, hogy szeptember 30-ig kinyújtotta a magyar rendszerüzemeltető FGSZ Zrt. az Ukrajna felé nem megszakítható gázszállításokra vonatkozó tesztüzemet. Mindkét lépés nagyon jól jön annak az Ukrajnának, amely az orosz konfliktus miatt évek óta nem vásárol közvetlenül az oroszoktól gázt, illetve mostanra 23%-ra, példátlanul alacsony szintre esett a gáztárolói töltöttsége.

A karácsony előtt bejelentett magyar-ukrán gázszerződés értelmében Magyarország napi nyolcmillió köbméter földgáz szállítását garantálta, amely az ukrán főváros, Kijev napi gázfogyasztási mennyiségének felel meg. Ma pedig a magyar és az ukrán rendszerüzemeltető arról állapodott meg, hogy szeptember 30-ig kinyújtják a nem megszakítható földgázszállítási kapacitások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés