Előfizetői tartalom

Változnak a karanténszabályok Horvátországban, a kórházak miatt aggódnak Szlovéniában

MTI
Horvátországban változtattak a karanténszabályokon a gyerekek esetében: 18 éves korig nem kell elkülönítőbe vonulniuk, ha koronavírussal fertőzött személlyel érintkeztek, de felvettek két oltást, illetve átestek a fertőzésen és egy oltással rendelkeznek, függetlenül attól, mennyi idő telt el a vakcina beadása óta - közölte kedden a horvát közegészségügyi intézet (HZJZ).

A HZJZ ajánlásokat is megfogalmazott: a karantén alól mentesülő gyerekek tíz napig csökkentsék minimálisra a 60 év felettiekkel és a krónikus betegségben szenvedőkkel az érintkezést. Ezenkívül viseljenek maszkot minden olyan helyzetben, amikor nem lehet betartani a kötelező távolságot. Javasolják továbbá, hogy végezzenek otthoni tesztet 5-7 nappal, ha fertőzöttel érintkeztek....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés