Előfizetői tartalom

Élelmiszerár-stop: pár nap múlva ezt minden élelmiszerboltban kötelező lesz kitenni

Portfolio
A bizonyos alapvető élelmiszerek esetében február elsején életbe lépő élelmiszerár-stopról az érintett üzletek kötelesek tájékoztatni a vásárlókat, meghatározott plakátokkal, meghatározott helyen - derül ki a szerdai közlönyből. A boltoknak 3 munkanapjuk maradt arra, hogy a Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök által közzétett arculati kézikönyv alapján elkészítsék a tájékoztatókat. Ha nem tesznek így, pénzbírság, vagy akár bezárás is lehet a büntetés.

A miniszterelnök kabinetfőnökének 3/2022. (I. 26.) MK rendelete az árak megállapításáról szóló 1990. évi LXXXVII. törvény veszélyhelyzet ideje alatt történő eltérő alkalmazásáról szóló 6/2022. (I. 14.) Korm. rendelettel összefüggő kereskedői tájékoztatásról címmel jelent meg rendelet a szerdai Magyar Közlönyben. Ez várható volt már az élelmiszerár-stopról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés