Előfizetői tartalom

Megvan, miért került több gyermek kórházba az omikron-hullám alatt

Portfolio
Az omikron-hullámban arányaiban kevesebben kerültek súlyos állapotba, kevesebben haltak meg, mint korábban, ám ez összefügésben lehet azzal, hogy az omikron variáns okozta hullám oltással, áteséssel, harmadik oltásokkal szerzett védelemmel érte el az amerikaiakat – derül ki egy kutatásból, melyről a Reuters számolt be. A kutatás szerint a gyermekek átoltottságának alacsonyabb aránya az oka annak is, hogy a gyerekek közül arányaiban többen kerültek kórházba, mint a korábbi hullámok idején.

A rendkívül ragályos omikron variáns hatalmas járványhullámot hozott, ám kevésbé súlyos betegséget okozott, mint a korábbi variánsok, például a delta: az omikron-hullámban rövidebbek voltak a kórházi ápolások, arányaiban kevesebben kerültek intenzív osztályra, kevesebben haltak meg egy amerikai kutatás szerint. Ugyanakkor a gyorsan terjedő omikron miatt rekordszintre ugrott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés