Előfizetői tartalom

Ijesztő ábrákon mutatjuk, hogyan foglalja el a helyét a világban a vadonatúj mutáns omikron

Portfolio
Ma reggel tudósítottunk arról, hogy a koronavírus omikron variánsának új alvariánsa (mely BA.2 vagy 21L néven is ismert) dán tapasztalatok szerint 1,5-szer fertőzőbb, mint az "eredeti" omikron, és hogy az országban január közepén átvette az eredeti omikron variáns helyét a fertőzéseket tekintve. Megnéztük, hogyan lett domináns alvariáns az omikron új változata Dániában és hogyan terjed jelenleg a még fertőzőbbnek tűnő alvariáns a világon. Tekintettel a dán mintára, az is érdekes kérdés lehet Magyarország számára, hogy mit okoz az új omikron idehaza a járványügyi folyamatokban, amennyiben megjelenik. A Neumann Labsnál már felkészültek az azonosítására.

Előzmények Nincs bizonyíték arra, hogy a BA.2-es változat súlyosabb betegséget okoz, de biztosan fertőzőbb  - mondta Magnus Heunicke dán egészségügyi miniszter szerdán egy sajtótájékoztatón, melyről a Reuters tudósított. Kapcsolódó cikkünk 2022. 01. 27. Aggasztó hír érkezett az omikronnál is több mutációt tartalmazó variánsról: másfélszer fertőzőbb lehet!...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés