Előfizetői tartalom

Közel egyéves csúcsán a koronavírus-járvány napi áldozatainak száma az Egyesült Államokban

MTI
Az elmúlt közel egy év legmagasabb szintjét érte el az Egyesült Államokban a koronavírus miatti halálozások száma - jelentette be szerdán az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC).  A CDC legfrissebb adatai szerint az újonnan bejelentett, Covid-19-hez köthető halálozások egy hétre vetített napi átlaga hétfőn elérte a 2166 esetet.  Novemberben - mielőtt az omikron változatot először észlelték - ugyanez a szám 1014 volt.

Tavaly február 15-én, a fertőzések számának téli megugrása idején, a koronavírus miatti halálozások napi átlaga elérte a 2293-at. Mint a CDC megállapította: ez még mindig elmarad a járványügyi központ által 2021. január 13-án rögzített, 3422-es negatív csúcstól. Még mindig túl sok embert veszítünk el naponta ahhoz, hogy ez bármilyen módon elfogadható legyen - jelentette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés