FONTOS Az EP-választások után jöhet a kormány új csomagja
 
Előfizetői tartalom

Tragikus 2021-es év: történelmi csúcson a halálozások száma

Portfolio
Tavaly mintegy 155 ezer ember halt meg Magyarországon, többen, mint a második világháború óta bármikor. Az óriási emberveszteség oka a koronavírus-járvány, aminek a 2-3. hullám az év elejét, a 4. hulláma pedig az év végét sújtotta. 2021-ben javult a gyerekvállalási kedv, ám a szülőképes korosztály szűkülése miatt ez alig látszik a születések számában. A házasságkötések száma 35 éve nem volt ilyen magas, mint tavaly.

A tavalyi demográfiai folyamatok igen szomorúan alakultak. A megugró halálozás azt jelenti, hogy 62 ezer fő volt Magyarország természetes fogyása, vagyis a születések és halálozások különbségeképpen egy Sopron nagyságú város népességével lettünk kevesebben. Mind a halesetek száma, mind a természetes fogyás a második világháború óta nem látott nagyságú. A közelmúltban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés