Előfizetői tartalom

Megkongatták a vészharangot Németországban a kritikusan alacsony gáztárolói készletek miatt

MTI
|
Portfolio
Mindhárom célértéket megsérti a február elsejei állapot szerint a németországi gáztárolókban együttesen tárolt gáz mennyisége, így kritikus szintről beszélhetünk – írja keddi számában a Handelsblatt. Bár a lap nem említi, de érdemes megjegyezni, hogy a mostani kissé 37% alatti töltöttségi arány alig marad el a 2017-es 41,2%-tól, illetve a 2021-es 45,7%-tól.

Sebastian Bleschke, a tárolókat üzemeltető vállalkozások szövetségének (Initiative Energien Speichern - INES) ügyvezetője a lapnak kiemelte, hogy a veszélyt jelző "piroson" állnak a szövetségi kormány által meghatározott mutatók, ami azt jelenti, hogy február elejére a kockázati forgatókönyvek biztosításához szükséges tárolási célszintek alá estünk. Az INES a Becker...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés