Előfizetői tartalom

Orbán Viktor: 1 milliárd köbméterrel több orosz gázt kértem Vlagyimir Putyintól

Portfolio
A mostani bizonytalan időkben nem kevesebb, hanem több gázszállításra van szükség a hosszú távú szerződés keretében, ezért arra kértem Putyin elnök urat, hogy 1 milliárd köbméterrel növeljük meg a hosszú távú gázszállítási szerződés keretében az éves vásárlásunk mennyiségét – jelezte közös sajtótájékoztatójukon kedden este Moszkvában Orbán Viktor magyar kormányfő. Vlagyimir Putyin orosz elnök erre azt válaszolta, hogy ez nem probléma Oroszországnak, és április elején döntenek majd róla, de közben egy erős figyelmeztetést is küldött a többi EU-tagországnak.

A magyar kormányfő jelezte, hogy a következő hetekben folytatódnak majd a tárgyalások az 1 milliárd köbméteres növelés kéréséről. Ennek a mérete egyébként nem újdonság, ezt két magyar miniszter már jelezte és a jelek szerint Vlagyimir Putyin támogatja a javaslatot. Amint tegnapi elemzésünkben rámutattunk: ha ez sikerül, akkor az éves magyar gázfelhasználás mintegy négyötöde...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés