Előfizetői tartalom

Putyin: ötödannyiért kapja most a gázt Magyarország, mint a piaci ár

Portfolio
Az orosz gázszállítások stabilitása biztosított Magyarország felé 2036-ig és „az is fontos, hogy ma Magyarország az európai piaci árnál ötször olcsóbban vásárol orosz gázt” – jelentette ki az Orbán Viktor magyar kormányfővel folytatott tárgyalás első, nyilvános része során Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz TASZSZ tudósítása szerint. A RIA és az RT tudósításai szerint pedig mindketten azt is mondták, hogy ma Magyarország veszi egész Európában a legolcsóbban az orosz gázt.

„A tavaly aláírt, 2036-ig tartó egyezmények elsősorban az Önök munkájának eredményei" - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök az Orbán Viktorral tartott tárgyalása kezdeti nyilvános része során az. A tavaly szeptember végén aláírt két Gazprom szerződés (az egyik a Szerbia, a másik az Ausztria felőli szállítást rögzíti) kapcsán az orosz elnök azt is jelezte: ezek alapján...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés