Előfizetői tartalom

Brutális eredményt hozott a vizsgálat: minden vezetékhosszabbító és elosztó életveszélyes

Portfolio
Tizenhárom vezetékhosszabbító készletből és elosztóból tizenhármat ítélt tűzveszélyesnek az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált laboratóriuma . Négy vizsgált termék használata ezen felül áramütéssel is járhat, az összes eszköz forgalmazását megtiltották. A telitalálatos mintavételezés és tömeges lebukás miatt a fogyasztóvédelem célzott témavizsgálattal igyekszik kigyomlálni a bolti kínálatból a kockázatos hosszabbítókat.

A vezetékhosszabbító készletek és elosztók általában egy csatlakozódugóból, egy vezetékből, és egy vagy több csatlakozóaljzatból állnak. Az alkatrészek mindegyikének meg kell felelnie a névleges áramértékre vagy legkisebb keresztmetszetre szabványban rögzített követelményeknek. Az ITM akkreditált Mechanikai és Villamos Laboratóriumában megvizsgált hosszabbító készletek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés