Előfizetői tartalom

Csúcsra érhetett az omikron hullám a világban

Portfolio
A világban regisztrált koronavírusos esetek száma néhány napja csökkenésnek indult, ami arra utal, hogy lefuthat az eddigi legfertőzőbb, de szerencsére enyhébb tüneteket okozó variáns okozta járvány. Idehaza a legnagyobb figyelmet a járvány kapcsán jelenleg az váltja ki, hogy az OGYÉI feljelentéssel fenyegeti azokat a tudósokat, akik a jelenlegi legpontosabb ismereteket közvetítik egy covid elleni, kétes hatékonyságú gyógyszerről. A pandémia jelenlegi legfontosabb kérdései, amelyre akár ma is kaphatunk (rész)információkat: - Berobban-e még olyan országokban az omikron változat, ahol eddig kevésbé volt jellemző? - A dán esethez hasonlóan rárakódik-e az omikron új, még fertőzőbb változata a mostani hullámokra más országokban is? - Milyen kerülő tulajdonságai vannak az új variánsnak, mennyire okozhat súlyos betegséget az oltottak körében? - Mihez kezd Kína a téli olimpiával nehezített helyzetében az omikronnal, ami ellen reménytelennek látszik az általa követett zéró-covid stratégia?

2022. február 02. 21:20 Megosztás Koronavírus: hamarosan kész a spanyol vakcina Utolsó fázisba ért a spanyol Hipra gyógyszercég saját fejlesztésű koronavírus elleni vakcinájának klinikai vizsgálata, miután a gyógyszerügyi hatóság (AEMPS) megadta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés