Előfizetői tartalom

Nagy hír Paksnak: a gázt és a nukleáris energiát is fenntarthatónak minősítik az energia átmenet során

Portfolio
Hosszas viták után ma az Európai Bizottság arra tett javaslatot, hogy bizonyos feltételek mellett a gázt és a nukleáris energiát is minősítsék fenntartható energiafelhasználásnak az Európai Unióban. A fontos döntés az uniós taxonómia rendelet kiegészítését jelenti és azt célozza, hogy az állami és a magánszektor forrásainak bevonásával megvalósuljanak azok a szükséges beruházások, amelyek ahhoz kellenek, hogy a klímasemlegesség felé tartó energia átmenet komolyabb zavarok nélkül mehessen végbe.

Annak, hogy a gáznak és a nukleáris energiának meg fogja adni a zöld, fenntarthatóságot jelentő címkét az Európai Bizottság, már voltak előjelei tavaly ősz óta, aztán szilveszter éjjel kiküldte a tagállamoknak véleményezésre a szöveget a testület, amiben már benne voltak a számszerű paraméterek, hogy mely esetekben nevezhető fenntarthatónak egy (új) gáz-, vagy nukleáris...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés