Előfizetői tartalom

Váratlanul hatalmas orosz hitelkeretet ígért Vlagyimir Putyin Orbán Viktornak egy magyar vasúti projektre

Portfolio
Orbán Viktor még nem tudja, de "ahogy itt sétáltam a sajtótájékoztatóra, információt kaptam az orosz állami vasúttársaság vezetőjétől, ami vonatkozik a hitelkereten keresztüli kiegészítő finanszírozásra. Kétmilliárd dollár a lehetséges összeg egy ilyen projektre, és meg lehet majd kerülni Budapestet” – mondta el az orosz elnöki oldal hivatalos leirata szerint a tegnapi közös sajtótájékoztató egyik nagy hírét Vlagyimir Putyin, ami eddig itthon kevés figyelmet kapott. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az oroszok egy 2 milliárd dolláros hitelkeretből segítenék a Záhonytól Győrig tartó, Budapest kikerülését célzó hatalmas V0 vasúti projekt megvalósulását.

A tegnap kora esti sajtótájékoztató élő magyar szinkrontolmácsolásában 17 perc 30 másodperc körültől kezdődött ez a téma és nehezen lehetett érteni ezt a részt. A tolmács is csak kétmilliós összegről beszélt, de az orosz elnök oldalán este megjelent szó szerinti leirat angol fordítása alapján a fentiek hangzottak el. Az orosz elnök a beszéde bevezető részében említette...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái