Előfizetői tartalom

Mérföldkő: kiírták az M0 északi szektor tervezési közbeszerzését és átépítik az ország legbonyolultabb körforgalmát is

MTI
|
Portfolio
Mérföldkő, hogy kiírták a napokban az M0-s északi szakaszának tervezési közbeszerzését, hiszen ezzel gyakorlatilag elindult a beruházás, és az is fontos, hogy kiírták a közbeszerzést a budakalászi elkerülőút építésére, amely beruházással a 11-es főút Budakalász és Szentendre közötti szakasza 2x3 sávossá bővül – jelezte egy mai sajtótájékoztatón Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára. Az eseményen Forián-Szabó Gergely, Budakalász alpolgármestere bizakodásának adott hangot, hogy a tervezett fejlesztésekkel csökken Budakalász átmenő forgalma, Bodó Imre, a NIF Zrt. projektiroda-vezetője pedig összefoglalta az M0 északi szektor tervezett fejlesztéseit, beleértve a budakalászi nagy forgalmi csomópont átalakítását is, aminek részeként a Szentendre felől érkezők közvetlen felhajtási lehetőséget kapnak a Megyei hídra.

A minap kiírták az M0 északi szektor 8 km-es szakaszára a tervezési közbeszerzést az uniós közbeszerzési értesítőben, és amely kapcsán megírtuk, hogy a megvalósítás költsége várhatóan 40 milliárd forint felett lesz kilométerenként. Ennek fő oka a speciális környezet, ugyanis a tervek szerint a nyomvonal a majd több kilométer hosszan alagútban halad Budakalász és Solymár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés