Előfizetői tartalom

Villámgyorsan reagált a kormány az elbukott bírósági ítéletre

Portfolio
A koronavírus-járvány eddigi hullámai során csak a minisztérium engedélyével mehettek be bizonyos sajtóorgánumok képviselői a kórházakba, beszámolni az ott folyó munkáról és bemutatni a valós és sokszor súlyos járványhelyzetet. A héten egy bírósági döntés arra jutott, hogy az EMMI nem tilthatja ki a sajtót az állami intézményekből, viszont a kormány erre az ítéletre egy pénteki rendeletével reagált.

Egy jogerős ítéletben a hét elején mondta ki a Fővárosi Törvényszék, hogy nem az Emberi Erőforrások Minisztériuma az illetékes abban, hogy mely sajtótermék mehet be a kórházakba például a koronavírus-járvány kezeléséről tudósítani, hanem az egyes kórházigazgatók. Az ügy előzménye, hogy a Telex pert kezdeményezett, ahol a Fővárosi Törvényszék jogerősen kimondta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés