Előfizetői tartalom

Kilátást rontott az ukránokon a Fitch

Portfolio
A felminősítés lehetőségére utaló eddigi pozitívról stabilra vette vissza Ukrajna "B" államadós-besorolásának kilátását a Fitch Ratings. A nemzetközi hitelminősítő a péntek éjjel Londonban bejelentett döntés indoklásában kifejti: alapeseti előrejelzési forgatókönyve nem számol azzal, hogy teljes körű fegyveres konfliktus robban ki Oroszország és Ukrajna között, de várakozása szerint hosszan elhúzódó erőteljes feszültségre kell számítani, és ebben a környezetben feszesebbé váltak az ukrán gazdaság finanszírozási kondíciói.

A Fitch megállapítja azt is, hogy az ukrán szuverén osztályzat tavaly augusztusban végrehajtott előző felülvizsgálata óta növekedtek a külső finanszírozási kockázatok.  A cég a pozitív kilátás visszavételével egy időben megerősítette a "B" szintű ukrán államadós-besorolást. Ez a szuverén osztályzat mélyen a spekulatív, vagyis befektetésre nem ajánlott kategóriában...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái