Előfizetői tartalom

Mérgező víz folyik a csapból? Itt a friss településlista

Portfolio
Az egészségünk szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőségű az a víz, amit minden nap iszunk. Vannak érvek és ellenérvek is az ásványvíz és a csapvíz mellett is, mostani cikkünkben annak járunk utána az NNK legfrissebb ivóvízminőség jelentése alapján, hogy az ország mely részein vannak még mindig gondok a csapvízzel. Jó hír, hogy szinte mindenhol jó minőségű csapvíz folyik itthon, de azért akad egy-két település, ahol az arzéntartalom még mindig magas. A nagyobb településeken és a fővárosban pedig a víz ólomtartalma lehet aggályos.

Szinte mindenhol van közüzemi vízellátás Az NNK oldalán elérhető legfrissebb, 2020-as ivóvízminőség jelentés szerint országosan a lakosság 99%-a számára érhető el a közüzemi vízellátás. A közműves ivóvízhálózatra kötött lakások aránya továbbra is Bács-Kiskun megyében a legalacsonyabb (83,2%). Közel 100 %-os viszont az ellátottság Budapesten és 10 megyében....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés