Előfizetői tartalom

Ebből még baj lehet és Brüsszel is ideges: nem szállít plusz gázt őszig a Gazprom a fontos útvonalakon

Portfolio
Nagyon furcsa a Gazprom viselkedése, amely a megugró gázkereslet és magas árak mellett sem töri magát, hogy több gázt adjon el Európában, így egyre inkább úgy tűnik, hogy a Kreml politikai nyomásgyakorlásra használja a gázszállításokat – jelentette ki egy hétfői brüsszeli gazdasági konferencián Ursula von der Leyen. Az Európai Bizottság elnöke emiatt azt is megpendítette: lehet, hogy tartósan magas gázárak lesznek még egy ideig és a gáztárolók feltöltésének segítése érdekében az EU több partnerrel is tárgyal.

A beszéd éppen azokban az órákban hangzott el, amikor a Reuters másik tudósítása szerint kiderült, hogy a Gazprom egyáltalán nem kötött le plusz export kapacitásokat a legfőbb európai gázszállítási útvonalakon a következő hónapokra (a Jamál-Európán, a második, illetve a harmadik negyedévekre, az orosz-ukrán határ Sudzha mérési pontján, és az ukrán-szlovák határon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés