Előfizetői tartalom

Szlávik János elárulta, milyen tünetekről panaszkodnak a kórházba kerülő koronások

Portfolio
A napokban jellemzően idősek kerülnek be a covid-osztályokra, és nem is az omikron tünetei miatt, hanem egyéb panaszokkal - monjda Szlávik János a RTL Híradójának. Az infektológus szerint a betegek nátháról, tüsszögésről, orrfolyásról, torokkaparásról számolnak be. Szerinte elképzelhető, hogy a BA.2 "lopakodó" alvariáns terjed majd el világszerte.

Az infektológus az RTL Híradónak azt mondta, minden koronavírus-variánsnak vannak altípusai, így az omikronnak is. Elmondása szerint az úgynevezett lopakodó altípus egyelőre úgy tűnik, hogy az eredetinél is jobban terjed.   A kórházakban látottak alapján azt lehet mondani, hogy ezekben a napokban jellemzően idősek kerülnek be a covid-osztályokra, és nem is az omikron tünetei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés