Előfizetői tartalom

Hiánytervet csökkentettek a csehek

MTI
Mintegy 280 milliárd koronás hiánnyal jóváhagyta szerdán a 2022-es költségvetés tervét a cseh kormány - közölte Zbynek Stanjura pénzügyminiszter a kormány ülése utáni sajtótájékoztatón. Petr Fiala ötpárti kormányának elődje, az Andrej Babis vezette kétpárti kormány még 376,6 milliárd koronás hiánnyal tervezte az idei költségvetést.

Az új kormány decemberi hivatalba lépése után kötelezte magát, hogy takarékossági intézkedések foganatosításával lényegesen csökkenti ezt a tervezett költségvetési hiányt. Az októberi képviselőházi választások után megalakult új parlamenti alsóház ezt követően nem fogadta el a Babis-kabinet által kidolgozott javaslatot.  A Fiala-kabinet azzal számol, hogy március...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés