Előfizetői tartalom

Koronavírus: Magyarország egészét érintő fordulat történhetett, mutatjuk a legjobb és a legrosszabb megyéket

Portfolio
Már kilencedik napja csökken az új fertőzöttek hétnapos mozgóátlaga Magyarországon, egyre biztosabban jelezve, hogy túl vagyunk az omikron variáns okozta ötödik járványhullám tetőzésén. Jó hír, hogy 21%-kal csökkent a heti fertőzöttek száma a január 31-ei csúcs óta, az elmúlt napokban pedig abban a két utolsó megyében is fordulat látszik, ahol heti átlagban még minimálisan emelkedtek az esetszámok. A hivatalos esetszámok alapján most már Budapesten van jelen a legkevésbé a koronavírus.

A múlt héten még meglehetősen bizonytalan volt, hogy valóban megtörtént-e az ötödik hullám tetőzése Magyarországon, most azonban már nem 2-3, hanem 9 egymást követő nap csökkenő adatai alapján valószínűsíthetjük ezt. Még ha a koronavírus detektálása meglehetősen rossz is hazánkban, amit a pozitív tesztek 40% körüli átlagos aránya mutat. Mindenesetre ma reggelre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés