FONTOS Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!
 
Előfizetői tartalom

Hatalmasat drágultak az árstopos termékek a befagyasztás előtt

Portfolio
A kormány február elsejétől léptetett életbe árstopot hét alapvető élelmiszer esetében, azóta a kereskedőknek legfeljebb a tavaly októberi áron lehet értékesíteni azokat. A pénteken megjelent januári adatok alapján a kereskedők az év elején még valóban jelentősen megemelték az érintett termékek árait, erre reagált a kormány a befagyasztással.

Kellemetlen meglepetést okozott a januári infláció, hiszen a várt 7,45% helyett 7,9%-kal emelkedtek a fogyasztói árak a KSH statisztikája szerint. Ezen belül is kiemelkedett az élelmiszerek több mint 10 százalékos drágulása, ebben a termékkörben egyetlen hónap alatt 3 százalékos volt az áremelkedés. Hét alapvető élelmiszer, a kristálycukor, a napraforgó étolaj, a csirkemell...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés