Előfizetői tartalom

Pénztemetővé vált a téli olimpia - Hiába fogadkozott Peking

Portfolio
Peking szerint a 2022-es téli játékok megrendezésének költsége 3,9 milliárd dollár, amellyel az utóbbi két évtized legolcsóbb játéka zajlik most. A fenntarthatóságról és megtakarításokról szóló szalagcímek mögött azonban olyan kiadások találhatók, amely a pekingit a történelem legdrágább játékok közé sorolhatja. A költségek számos részéről lehet, hogy sosem szerzünk tudomást, de vannak olyanok, amelyek már-már kiszúrják a szemünket, például a hegyeket borító műhó. A sportesemény valós költsége a bejelentett összeg tízszerese lehet. Peking még a jegyeladásból sem tudja megtéríteni költségeit, mert a járvány miatt nem engednek be nézőket.

A Business Insider átfésülte a híreket, a sajtóközleményeket és a hivatalos dokumentumokat, és több mint 38 milliárd dollárnyi kiadást találtak a 2022-es olimpiához kapcsolódóan, amelyek egyáltalán nem látszanak. Példaként említik a három vadonatúj olimpiai falut, amelyeket az elmúlt néhány évben építettek, hogy több ezer sportolónak adjon otthont a játékok alatt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés