Előfizetői tartalom

Új kutatás jelent meg: az oltás után az edzés is segít a koronavírus ellen

Portfolio
A könnyebb edzés/mozgás kétféle influenza és egy COVID-19 elleni (Pfizer) oltás után növeli az ellenanyagszintet és nem jár többlet-mellékhatásokkal - erre a következtetésre jutottak egy új tanulmány szerzői, amely a Brain, Behavior and Immunity szaklapban jelent meg. A tanulmányt Dobson Szabolcs szakgyógyszerész ismertette Facebook-oldalán.

A vizsgálati alanyok (42 fő influenza ellen oltott és 36 fő Pfizerrel oltott) szobabiciklin tekertek 90 percet vagy ugyanennyit gyors tempóban gyalogoltak. és az oltást követően négy héttel nagyobb ellenanyagszinteket produkáltak, mint azok, akik pluszban nem mozogtak, csak élték a megszokott életüket – írja Dobson. A résztvevők közel fele túlsúlyos vagy elhízott volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés