Előfizetői tartalom

Egészen elképesztő erőben van a magyar építőipar

Portfolio
Decemberben nagyon erős hónapot tudott maga mögött a magyar építőipar. A KSH jelentése szerint a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 7,2%-kal nagyobb volt a novemberinél. Ez nagyon kedvező teljesítmény a novemberi 5%-ot meghaladó bővülés után. Az építőipar a negyedik egymást követő hónapban nő havi alapon, és az éves indexek is impozáns bővülésről tanúskodnak. A gazdaság idei várható bővülése a termelés további növekedését segíti, a megrendelések csökkenése és a büdzsé idei kényszerű konszolidációja azonban óvatosságra intenek.

Az építőipar termelése az elmúlt hónapokban meghaladta a koronavírus-járvány előtti csúcsot, ezt követően pedig újabb lendületet vett a szektor. A tavalyi negyedik negyedévben folyamatosan erősödött az építőipar, decemberben pedig a várakozásokat meghaladva, 7% felett nőtt havi alapon. Az épületek építése volt a húzóereje az építőipari termelés növekedésének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés