Előfizetői tartalom

Elmondta az ITM, mi van, ha bezár egy benzinkút

MTI
|
Portfolio
A kormány május közepéig tartja fenn az üzemanyagok árának maximálását, a benzinárstop meghosszabbításával pedig változatlan formában maradnak érvényben a kapcsolódó rendelkezések - jelezte közleményében az Információs és Technológiai Minisztérium (ITM). Ennek megfelelően a zavartalan ellátásbiztonság érdekében az üzemszünetet hirdető benzinkutak működtetését átmenetileg nyilvántartott szolgáltatók vehetik át, amelyek minisztériumi kijelölés alapján minden esetben gondoskodnak a további működtetésről.

Az árlimit május 15-ig történő meghosszabbításán kívül két újabb rossz hírt is kaptam az üzemanyagtöltő-állomások üzemeltetői: egyrészt tilos lesz a kutakon mennyiségi korlátot alkalmazni, másrészt péntektől újra emelkedik a nagykereskedelmi ár, ami miatt a várható veszteségek tovább emelkednek. Kapcsolódó cikkünk 2022. 02. 16. Pénteken megkapják a kegyelemdöfést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés