Előfizetői tartalom

Gulyás Gergely: jogszerűtlen a tankolási korlátozás a benzinkutakon

Portfolio
Az, hogy egy gépjárművek teletankolását nem engedik bizonyos kutak a mennyiségi korlátozás miatt, jogszerűtlen és a NAV határozottan fel fog ellene lépni, hiszen a kormányrendelet csak a plusz kannákba való tankolásnál engedi a 10 literben megszabott korlátozást – küldte a figyelmeztetést a mai Kormányinfón Gulyás Gergely a kútüzemeltetők felé. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is rögzítette, hogy a kormány nem akarja kompenzálni a kútüzemeltetők veszteségeit a 480 forintos hatósági ár miatt és elárulta, hogy az innovációs tárca már ki is jelölte a Molt ahhoz a 3-4 kúthoz, amely eddig jelezte az üzemeltetés felfüggesztését. A Kormányinfón elhangzott, hogy a kormány jelenleg nem tervezi az élelmiszerár stop kiterjesztését, és azt se, hogy a kiskereskedelmi árrést fixálják az üzemanyagoknál. Az esemény elején Varga Judit igazságügyi miniszter röviden felolvasta a kormány reakcióját az Európai Bíróság jogállamisági perben hozott mai ítéletére és úgy keretezte, mintha a Bíróság a magyar gyermekvédelmi törvény miatt utasította volna el a magyar és lengyel kormány keresetét. Az alábbi hírfolyamban a Kormányinfó legfontosabb információit tudósítottuk.

2022. február 16. 14:46 Megosztás Vége az eseménynek A Kormányinfó ma mintegy 2 órán keresztül tartott és leginkább az uniós bírósági ítélet kormány általi értelmezése, a következmények, illetve a hatósági üzemanyagárak, továbbá az élelmiszerár-stop...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés