Előfizetői tartalom

Most már kibírná az EU az orosz gázcsapok részleges elzárását – üzente az Európai Bizottság elnöke

Portfolio
Mivel közeledünk a tél végéhez, illetve mivel a főbb LNG-szállítók képesek plusz gázt küldeni, ezért az Európai Unió most már kibírná súlyosabb zavarok nélkül, ha részlegesen elzárnák az oroszok a gázcsapokat – gyakorlatilag ezt jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Strasbourgban kedd éjjel. Mindez abból a szempontból nem túlzott optimizmus, hogy harmadik hónapja sorozatosan rekord mennyiségű cseppfolyósított földgázt (LNG) küldenek az amerikaiak Európába.

„A modelljeink azt mutatják, hogy a részleges leállás, vagy a Gazprom gázszállításainak további csökkentése mellett is már inkább a biztonságos oldalon vagyunk” – jelentette ki kedd éjjel a Reuters tudósítása szerint Ursula von der Leyen. A Bizottság elnöke hozzátette, hogy „beszéltünk a legnagyobb LNG-szállítókkal, hogy tudnak-e az EU javára szerződéseket cserélni”...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés