Előfizetői tartalom

Sorban dőlnek be a német energiacégek

MTI
Tavaly 41 németországi energiaszolgáltató vállalat mondta fel ügyfelei szerződését és szüntette meg szolgáltatását - közölte az ellátási hálózatok felügyeleti szervezete, a Szövetségi Hálózati Ügynökség (Bundesnetzagentur) szóvivője a Rheinische Post szerdai számában megjelent interjúban. Közülük hét cég villamosenergia- és gázszolgáltató volt, harminc csak villamosenergiát, négy csak gázt szállított az ügyfeleinek.

A tendencia idén is folytatódik. Eddig három áram- és gázszolgáltató jelentette be az ellátás megszüntetését a Szövetségi Hálózati Ügynökségnek - közölte a szóvivő. A vállalatoknak a nem kell megindokolniuk, hogy miért távoznak a piacról. A felügyelet folyamatosan ellenőrzi, hogy a szolgáltatók teljesítik-e kötelezettségeiket. Ha megsértik az energiaipari törvényt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés