Előfizetői tartalom

Egy hét alatt 16 ezren fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz

MTI
A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján február 7. és 13. között körülbelül 16 300-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, így az év hatodik hetében az előző két héthez hasonló számban regisztráltak ilyen betegeket. A virológiai adatok szerint ezen a héten is nagyobb arányban volt felelős influenzavírus az influenzaszerű megbetegedésekért, mint a koronavírus omikron variánsa - közölte heti jelentésében a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NKK).

Az elmúlt héten kilenc közigazgatási területen emelkedett, tízen csökkent, egyen nem változott az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma az előző héthez viszonyítva. A 100 ezer lakosra jutó, orvoshoz forduló betegek száma Fejér (471), Szabolcs-Szatmár-Bereg (247) és Tolna (227) megyében volt a legmagasabb, Békés (65) és Nógrád (55) megyében a legalacsonyabb. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés