Előfizetői tartalom

Friss tanulmány érkezett: örökre megkeserítheti a koronavírus a túlélők életét

Portfolio
A koronavírus túlélői között nagyobb volt a szorongás, a depresszió és egy sor más mentális egészségügyi probléma kockázata a fertőzést követően akár egy évvel is, mint azoknak, akik nem estek át a fertőzésen – derül ki egy nagyszabású amerikai tanulmányból, amely új aspektusba helyezi a világjárvány gazdasági és társadalmi hatását.

Még azoknál is, akik nem voltak elég rosszul ahhoz, hogy kórházba kerüljenek a Covid miatt, 68%-kal nagyobb valószínűséggel diagnosztizáltak alvászavart, 69%-kal nagyobb valószínűséggel szorongásos rendellenességet, és 77%-kal nagyobb valószínűséggel diagnosztizáltak depressziós rendellenességet, mint nem fertőzött társaiknál, írja a Bloomberg. A betegségek kialakulásának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés