Előfizetői tartalom

Közzétették a legdurvább fotókat a magyar utakon lefülelt horrokaravánokról

Portfolio
Megerősített jogszabályi felhatalmazásával élve egy éve léphet fel hatékonyabban a balesetveszélyes „horrorkaravánokkal” szemben a közlekedési hatóság. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közúti ellenőrei tavaly 179 járműszerelvényt tartóztattak fel, véget vetve közlekedésbiztonsági szempontból rendkívül kockázatos útjuknak. A hajmeresztően felelőtlen üzemeltetőkre 2021-ben közel 100 millió forint bírságot szabtak ki gyakran több jogsértés miatt is - olvasható az ITM közleményében.

Az úgynevezett. „horrorkaravánok” szinte kizárólag külföldi járművek által vontatott járműszerelvények. Vezetőik jellemzően Nyugat-Európában felvásárolt, gyakran üzemképtelen használt autókat juttatnak el a keleti célországokba úgy, hogy egyszerre többet szállítanak egymás mögé kapcsolt pótkocsikon, rakományukat hevenyészetten rögzítve. A lelkiismeretlen ügyeskedők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés