Előfizetői tartalom

Pert vesztett az OGYÉI: betiltotta a koronavírus ellen hatékonynak mondott szert, de most újra kapható Magyarországon

Portfolio
A Fővárosi Törvényszék a február elsején hozott ítéletében megsemmisítette az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) határozatát, amely a Virostop orr- és szájspray forgalomból történő kivonását rendelte el, ennek értelmében a készítmény ismételten forgalmazható Magyarországon. Egy korábbi nemzetközi klinikai vizsgálat megállapította, hogy a gyógyszertárakban és internetes üzletekben kapható, Covid-19 elleni indikált termék képes megelőzni a PCR pozitivitást, azaz nem tapasztaltak semmiféle megbetegedést, sőt Covid-19 PCR teszteléssel sem lehetett kimutatni fertőzést a vizsgált személyeknél.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) 2021 tavaszán tiltotta be a bodorrózsa-kivonatot tartalmazó ViroStop száj- és orrspray forgalmazását, illetve reklámozását. Az érintett szájspray-t 2014-ben, az orrspray-t pedig 2016-ban vette nyilvántartásba orvostechnikai eszközként az OGYÉI jogelődje. A hatóság akkor indoklása szerint a forgalmazó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés